Η Βιβλιοθήκη Kennedy ανακτά χειρόγραφα του Hemingway από την Κούβα




Παρόλο που η κυβέρνηση της Κούβας δεν τα πήγαινε ποτέ πολύ καλά με τον JFK, ήρθε σε συμφωνία με την Βιβλιοθήκη της Βοστώνης -η οποία πήρε το όνομά της από τον 35ο Πρόεδρο των ΗΠΑ- για την παράδοση χιλιάδων εγγράφων που ανήκαν στον Ernest Hemingway. 

Σύμφωνα λοιπόν με την Boston Globe, το υπουργείο Πολιτισμού της Κούβας έδωσε περίπου 30.000 αντίγραφα από γράμματα και διάφορα έγγραφα του διάσημου συγγραφέα, από την εποχή που ζούσε στο νησί, μεταξύ 1939 και 1960. Ανάμεσα στα χειρόγραφα βρίσκονται μια διορθωμένη κόπια του "Ο Γέρος και η Θάλασσα", ένας εναλλακτικός επίλογος/ τέλος στο εξίσου διάσημο "Για ποιον χτυπάει η καμπάνα" (χωρίς όμως να αποκαλυφθεί ποιο ήταν αυτό), αλληλογραφία μεταξύ του συγγραφέα και των Robert Capa, Marlene Dietrich, Sinclair Lewis, Lillian Ross, Ingrid Bergman, αλλά και πολλών μελών της οικογένειάς του. 

Στη βιβλιοθήκη αυτή βρίσκεται ήδη και το Αρχείο του Hemingway, αλλά και ένα ειδικό δωμάτιο αφιερωμένο στον συγγραφέα, που περιλαμβάνει και προσωπικά του αντικείμενα, όπως χαλιά, ημερολόγια των ταξιδιών του, όπως και θραύσματα οβίδων από τα τραύματα που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

http://www.jfklibrary.org/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.