ΕΜΠ – Το νέο hot spot για πάρτι

Δημοσίευση στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.statesmen.gr 


Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό. Χτες Σάββατο 5 Φεβρουαρίου γύρω στα μεσάνυχτα, αναρχικοί-κουκουλοφόροι-αντιεξουσιαστές-τεμπέληδες αποφάσισαν ότι ήθελαν να κάνουν πάρτι στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Και γιατί όχι? Άσυλο δεν έχουμε? Ασυδοσία δεν έχουμε? Ό,τι θέλει ο καθένας δεν κάνει? Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε ένα πάρτι στο Μετσόβιο? Τζάμπα είναι. Μπορούμε να σπάσουμε ό,τι θέλουμε. Ν’ ανάψουμε φωτιές και να ζήσουμε ανέμελα.

Φευ όμως… Οι αστυνομικές δυνάμεις (βλέπε τρίπτυχο μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι… εντελώς αποτυχημένοι χαρακτηρισμοί αφού ποτέ δεν νομίζω κανείς να κατάλαβε πως το χοιρινό συνδυάστηκε με την αστυνομία –σε πολλές χώρες ομολογουμένως- ή από ποιας πλευράς οι αστυνόμοι είναι δολοφόνοι) ήταν μπροστά στην είσοδο της σχολής, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση των σχεδίων των νεαρών, που στη ζωή τους συμπεραίνουμε ότι πρέπει να είναι αφάνταστα δημιουργικοί και παραγωγικοί…

Η συνέχεια ήταν γνωστή. Πετροπόλεμος, μολότοφ, φλεγόμενοι κάδοι απορριμμάτων ως οδοφράγματα, χημικά και φυσικά βανδαλισμοί. Βανδαλισμοί ξένης περιουσίας. Αυτοκίνητα, μαγαζιά, στάσεις λεωφορείων κ.ο.κ. Και όλα αυτά γιατί δεν τους άφησαν να κάνουν παρτάκι στον χώρο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Και πραγματικά αναρωτιόμαστε. Τα παιδάκια αυτά πουλάνε τρέλα? Τα παιδάκια βρίσκονται υπό την επήρεια παραισθησιογόνων? Τα παιδάκια αυτά έχουν απλά πλήρως ενταχθεί στο γενικότερο κλίμα της «αναρχίας» και του αν-μ’-αρέσει-κάτι-θα-το-κάνω? Ή από την χρόνια οκνηρία επιβάλλεται να εφευρίσκουν νέους τρόπους για να ξεδώσουν και να ξεφύγουν από τη μονότονη ζωή του βαριέμαι-φραπέ-τάβλι?   

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι το σε τι ακριβώς αντιστέκονται και για ποιο λόγο «πολεμούν»? Στο ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί και πλέον αρνούνται να δουλεύουν 10 ώρες για 600 ευρώ επειδή έχουν κουραστεί ήδη πάρα πολύ? Στα βάναυσα μέτρα λιτότητας που δεν τους επιτρέπουν να πίνουν 6 καφέδες την ημέρα, αλλά δυστυχώς μόνο έναν? Στο ότι βλέπουν ότι ως νέοι δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά ότι οπουδήποτε αλλού θα τους είχαν χώσει βαθιά κάπου σε έναν αντίστοιχο Κορυδαλλό ή έστω σε μία αντίστοιχη Αγροτική Φυλακή Ναυπλίου? Στο δικαίωμά τους να σπάνε ελεύθερα την ξένη περιουσία, γιατί αφού δεν είναι δική τους δεν τους ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που καίνε λόγου χάρη πληρώνει ακόμα δόσεις? Στο ότι δεν τους αρέσει όπως οι πολιτικοί κατάντησαν την Ελλάδα, οπότε διοργανώνοντας ένα παρτάκι στο Μετσόβιο θα πνίξουν τον πόνο τους για την πατρίδα μας?

Θα μπορούσε κάποιος να βγάλει πολλά και εύλογα συμπεράσματα. Δεν βρίσκουν δουλειά, γιατί δεν ψάχνουν για δουλειά. Καίνε το αυτοκίνητο και το σπίτι του διπλανού γιατί οι ίδιοι δεν έχουν δικό τους, οπότε δεν φτάνει η δική τους δυστυχία. Πρέπει και ο απέναντι να δυστυχήσει, για να είμαστε όλοι ίσοι. Αφού αυτοί δεν πάνε μπροστά, δεν πρέπει κανείς να πάει μπροστά. Και αφού δεν είναι το αμάξι του πατέρα, της μάνας και της αδερφής τους, δεν τους καίγεται καρφί ποιανού είναι. Συνεχίζουν την οκνηρή τους ζωή, γιατί δεν αναγκάστηκαν από κανέναν να δουλέψουν και ούτε ένιωσαν οι ίδιοι ότι έτσι πρέπει. Δεν δίνουν δεκάρα για την Ελλάδα και τους πολιτικούς, παρά μόνο για τις δικές τους θλιβερές υπάρξεις, τις κενές ώρες των οποίων πρέπει να γεμίσουν με κάτι «δημιουργικό». Μήπως αντί για επίδομα ανεργίας, πρέπει το κράτος να ορίσει και επίδομα αναρχίας, μπας και σταματήσει αυτό το μπάχαλο-μόδα της τελευταίας 10ετίας?






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.