Η λανθάνουσα Guardian


Δημοσίευση στην ειδησεογραφική εφημερίδα http://www.statesmen.gr/


Μετά την πρόσφατη σύλληψη του κυρίου Στρος Καν –ναι εκείνου που θέλει να μας βάλει επί ματαίω στον σωστό δρόμο- για βιασμό 32χρονης καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, οργίασαν τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες και blogs ανά τον κόσμο. Ένα από τα πλέον «αστεία» όμως που διαβάσαμε είναι εκείνο της βρετανικής Guardian.

Πραγματικά, μερικές φορές αναρωτιέμαι αν –εκτός από τους πολιτικούς μας- είναι και ο υπόλοιπος κόσμος …στον κόσμο του. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη θα μπορούσε να είναι το τέλειο παράδειγμα της γνωστής παροιμίας «όταν η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της». Η έγκριτη κατά τα άλλα Guardian λοιπόν αναφέρει ότι η Ελλάδα τελεί υπό εκνευρισμό μετά την σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γιατί –λέει- αυτό ενδεχομένως επιμηκύνει τη διαδικασία λήψης δανείου, κάτι που με τη σειρά του θα χειροτερεύσει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Αλήθεια;

Κι εμείς που νομίζαμε ότι είχαμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε από το αν συνελήφθη ο Στρος Καν και αν τώρα θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες με τα δάνεια. Αυτό που μάλλον δεν γίνεται ευθύς αμέσως αντιληπτό από τους έξυπνους Βρετανούς είναι το προφανές. Ότι εμείς έχουμε ανάγκη από αυτή την ανάσα. Ότι έχουμε ανάγκη να σταματήσει το ΔΝΤ, οι Τρόικες και οι λοιποί να ανασαίνουν μερικά χιλιοστά από το αυτί μας. Ότι έχουμε ανάγκη να κάνουν ένα βήμα πίσω και να μας αφήσουν, έστω και για λίγο ήσυχους, να ασχοληθούμε και με κάποια θέματα, πέραν του φλέγοντος –κατά τα άλλα- οικονομικού.

Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματιών, ναρκομανών και νταβατζήδων. Αθώοι άνθρωποι δολοφονούνται άγρια από λαθρο-υπανθρώπους, που κανείς δε γνωρίζει την ταυτότητα ή ακόμα και την ύπαρξή τους. Είναι κάποιοι από εκείνους που μπαίνουν σαν «κύριοι» στα ΚΤΕΛ από τον Έβρο και έρχονται στην Αθήνα, όχι για μια καλύτερη τύχη, αλλά γιατί ξέρουν πλέον πολύ καλά ότι και μπορούν και ότι ο έλεγχος είναι μηδενικός. Μερικοί μάλιστα αναρωτιόμαστε μήπως είναι και βαλτοί. Αστυνομικοί-παιδιά δολοφονούνται μέρα μεσημέρι στους δρόμους και στην καλύτερη δέχονται δολοφονικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές που θέλουν να τους κάψουν ζωντανούς. Αλλά μετά κατηγορούνται ότι φέρθηκαν βάναυσα σε διαδηλωτή. «Μας βάζουν και τρέχουμε από την Κερατέα στα γήπεδα και από τις πορείες στη φύλαξη στόχων. Μας κόβουν χρήματα και από την άλλη έχουμε και τους αντιεξουσιαστές και να χορεύουμε μέσα στις μολότοφ που μας πετάνε. Άνθρωποι είμαστε. Κάποιοι μπορεί να ξεφύγουν». Άδικο έχουν;

Και το κράτος ανύπαρκτο. Στην κυριολεξία. Δεν είναι υπό διάλυση. Είναι ήδη διαλυμένο. Ένα κράτος που «χαϊδεύει» τους μετανάστες –για να μη μας πουν και ρατσιστές- και «ληστεύει» τους Έλληνες. Μας έχουν διαλύσει στην κυριολεξία. Αλλά όμως η λύση βρέθηκε. Θα δοθούν λέει σε νέα ζευγάρια κίνητρα για να αγοράσουν σπίτια ή να μετακομίσουν στο κέντρο. Ναι; Αν είναι να τρέξουμε όλοι. Για να ζήσουμε κι εμείς προσωπικά το δράμα της Σιμόνα Βιρτζίλι, που κρατά την νεογέννητη κορούλα της αγκαλιά, αλλά που έχασε για πάντα τον Μανώλη της. Ό,τι είδους επιδοτήσεις και κίνητρα και να δώσει η κυβέρνηση Μηδέν, κανείς δεν πρόκειται να μετακομίσει στο κέντρο, αν πρώτα δεν «καθαρίσει» εντελώς από τα κακοποιά στοιχεία, που όχι μόνο έχουν εγκατασταθεί εκεί, αλλά και αποτελούν πλέον αυτόνομο κράτος. Το κακό στη ρίζα το χτυπάμε, δεν το κουκουλώνουμε με ένα λευκό σεντόνι… δήθεν για να μη βλέπουμε.

Αφήστε, λοιπόν, κύριοι της Guardian. Εμείς γελάμε με τα χάλια του Στρος Καν. Δεν νιώθουμε απολύτως καμία νευρικότητα, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη (βλέπε καμήλα και καμπούρα) έχετε κι εσείς πολλά θέματα να λύσετε, με το χρέος σας που ανεμίζει στο 431% του ΑΕΠ σας. Αυτό δεν σας προκαλεί νευρικότητα;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.